CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

OSTATNÍ DESKOVKY Jaké jsou Vaše další TOP deskové hry kromě Carcassonne?

téma založeno uživatelem Mroj - 6.2.2019, 0:08 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 2 Curuj 2 dwarfik1 1 Eldenroot 5 Kamzik 2 Mroj 1 Řízek 1 Skubin 3 šmoula 1
Mars: Teraformace, Cacao, Port Royal, Citadela, Bang!, Krycí jména, Pandemic a Party Alias (Activity). To asi hrajeme nejčastěji. Každopádně ve dvou (což hrajeme asi přes týden a v posledním půl roce nejčastěji, tak Pandemic, Mars: Teraformace a Cacao... na Carcassonne se dostane jen sporadicky, ten hrajeme spíše jen když se nás sejde více).

V poslední době jsme hráli také Dominion, hra velmi povedená, ale ne tak moc, abych ji zařadil do své kolekce.
Odpovědět
V posledních 2 letech - Mars: Teraformace včetně všech rozšíření; 7 divů světa: Duel (+ Pantheon) a nyní Na křídlech... k tomu to prokládáme hrami typu Muchkin, Krycí jména atd.

Času moc není, ale snažíme si zahrát alespoň 1x/2x do týdne... bohužel Carcassonne již není u nás vůbec na seznamu, byl nahrazen hlavně Marsem a 7 divů světa... no a teď Na křídlech. Jaksik i kamarádi, co přijedou k nám na návštěvu si zahrát deskovky, tak už asi nechtějí Carcassonne (ikdyž dříve byl dost populární) ani vidět. Nevím, čím to, jestli je to tím, že se už ohrál nebo je na trhu více kvalitních her než za dob Carcassonne... kdo ví  Myslí si svoje
Odpovědět
Bod Carcassonne: Základní hra - pravidla hry a Princezna a drak je na mým seznamu her, které bych si rád zahrál ve větším počtu, bohužel zatím se nepoštěstilo.

Caverna - nemám, hrál jsem a uvažoval jsem o ní (nakonec padla volba "Na křídlech"). Každopádně mě to láká :)
Odpovědět
Vcelku mě bavila Agricola a tudíž jsem Cavernu bral jako ideálního nástupce. Bohužel jak píšeš - je téměř nesehnatelná, ale pár kousků ještě eshopy mají, ale musí člověk hledat.

Tento rok vychází 2. rozšíření pro 7 divů světa Duel, což je pro nás jasná koupě ihned jak bude možné.

Dále má být druhé rozšíření k "Na křídlech", a to Austrálie a oceánie. Zde počkám, co do hry přidají, ale již teď si myslím, že si to dám pod stromek  Zamilovaný
Odpovědět
U Marsu rozšíření Venuše, Předehra a Kolonie je rychlé na implementaci a naučení...10 minut max na každé z nich. Doporučuji se posunout v každé hře a jedno přidat, uvidíš sám, že to posune hru mílovými kroky kupředu
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  OSTATNÍ DESKOVKY Jaké další deskovky máte rádi a doporučili byste? TenSob_ 4 76 28.12.2023, 1:17
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)